Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση εργασίας για τις Κυκλάδες

Συνάντηση εργασίας για τις Κυκλάδες

Η αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων των Κυκλάδων, η περαιτέρω ανάδειξη των μνημειακών και μουσειακών χώρων υπό την ψηφιακή οπτική, αλλά και η δυναμική διασύνδεση του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος με τον τουρισμό απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας του Βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων, Φίλιππου Φόρτωμα με τον Πρόεδρο του ΟΔΑΠ, Σταύρο Κωνσταντινίδη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης μετέφερε στο Βουλευτή της ΝΔ τον προγραμματισμό των δράσεων του Οργανισμού αναφορικά με τις Κυκλάδες, αλλά και τις νέες δυνατότητες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, από την υπαγωγή των αρχαιολογικών χώρων σταδιακά στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε το παγκόσμιο κοινό με το εύρος του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, χαρακτηρίζοντας τις Κυκλάδες ως μια από τις προμετωπίδες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από πλευράς του, ο Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας ανέφερε πως με τον Πρόεδρο του ΟΔΑΠ «συζητήσαμε για την αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων των νησιών μας και για την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή των υπηρεσιών των αρχαιολογικών χώρων. Του κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση και των μικρών νησιών μας αλλά και για την υιοθέτηση πρωτοβουλιών φιλικών προς τη γενιά Z».

«Είμαι βέβαιος πως με τη νέα ηγεσία του οργανισμού, το μεγάλο στοίχημα της Κυβέρνησης για την ανάδειξη του πολιτισμού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης θα λάβει σάρκα και οστά», κατέληξε ο κ. Φόρτωμας.