Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, στη Βεργίνα

Δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για την επίσκεψη στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, στη Βεργίνα παρέχεται από σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, εγκαινιάζοντας μια νέα φάση στην περαιτέρω ανάδειξη του εμβληματικού, αυτού, αρχαιολογικού χώρου.

Υλοποιώντας τη στρατηγική του στόχευση για την άμεση επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προωθεί την ψηφιακή μετάβαση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αιγών, στη Βεργίνα, μετά από σχετικές ενέργειες του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).

Αρχής γενομένης από σήμερα, τόσο οι επισκέπτες από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους απευθείας με ψηφιακό τρόπο στη διεύθυνση https://etickets.tap.gr, πραγματοποιώντας τη συναλλαγή τους με ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου εφαρμόζεται ήδη σε 12 Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι Βασιλικοί Τάφοι των Αιγών στη Βεργίνα αποτελούν τον 13ο κατά σειρά  Αρχαιολογικό Χώρο που εντάσσεται στο πρόγραμμα, καθώς επίκειται δυναμική συνέχεια.

Ο ΟΔΑΠ έχει δρομολογήσει την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 9 ακόμη Χώρους και Μουσεία μέχρι τον Μάιο του 2022, λαμβάνοντας υπόψη την επιταγή για βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά και τις προβλέψεις για αλματώδη αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Ο νέος Πρόεδρος του ΟΔΑΠ Σταύρος Κωνσταντινίδης δηλώνει πως «η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση είναι πρωταρχικός στρατηγικός στόχος του Οργανισμού τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου συμβάλλει στην μεγαλύτερη ασφάλεια των επισκεπτών των Αρχαιολογικών Χώρων κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη, ανάμεσα στα οποία η αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και των άμεσων εσόδων τους.

Βεργίνα e-ticket