Ανακοινώσεις

Αυτοψία κ. Κωνσταντινίδη σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας

 Η Θεσσαλονίκη, το Δίον και η Πέλλα αποτέλεσαν τους πρώτους σταθμούς της περιοδείας του προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), Σταύρου Κωνσταντινίδη, προκειμένου να καταγράψει προβλήματα και προτάσεις, στην νέα -πλέον- φάση αναβάθμισης και επέκτασης των δράσεων του φορέα.

Εκκινώντας από τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους κεντρικούς αρχαιολογικούς χώρους της πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Λευκός Πύργος, Ροτόντα, Ρωμαϊκή Αγορά, Λουτρά Εγνατίας), ο κ. Κωνσταντινίδης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη και εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού, αναπτύσσοντάς τους τη νέα στρατηγική του Οργανισμού, προσανατολισμένη στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Η ίδια προσέγγιση απασχόλησε και τη συνάντηση εργασίας του με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, διερευνώντας από κοινού νέα πεδία ανάδειξης των μουσείων της πόλης -και ιδιαίτερα του Λευκού Πύργου- με τη συνδρομή του Οργανισμού, αξιοποιώντας παράλληλα τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Τη σκυτάλη από τη Θεσσαλονίκη έλαβαν στις αρχές της εβδομάδας το Δίον και η Πέλλα, όπου ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Εργαστήρια Εκμαγείων της Πέλλας, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους εκεί τεχνίτες και τους καλλιτέχνες του Οργανισμού, καθώς έχουν δρομολογηθεί νέα έργα αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) έχει ήδη προγραμματίσει την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε περισσότερους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέσα στο 2022, ενώ επίκειται η διάθεση των προϊόντων του στο ψηφιακό περιβάλλον.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-aftopsia-proedrou-odap-se-archeologikous-topous-tis-polis